Консул відвідає Романа Сущенка в Лефортовому

Консул відвідає Романа Сущенка в Лефортовому

Укрінформ
Громадський захисник незаконно засудженого у РФ українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін і консул Геннадій Брескаленко відвідають його наступного тижня.

Про це Фейгін повідомив Укрінформу.

«Геннадій Брескаленко піде в СІЗО до Романа Сущенка 9 липня. Я сам, згідно з жеребкуванням, що відбулося напередодні, піду до нього 12 липня», - зазначив Фейгін.

Він уточнив, що Сущенко має намір написати звернення до деяких публічних політиків. Воно буде присвячено нинішній  ситуації, що склалася в обговоренні можливості обміну ув'язненими між Росією і Україною, і головне - позиції Кремля з цього питання. «Ми з Романом маємо детально обговорити це питання», - підсумував захисник.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Фейгін готовий відстоювати адвокатський статус в Євросуді

7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня була подана скарга на винесений вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-