Денісову до кінця тижня до Сущенка вже не пустять - адвокат

Денісову до кінця тижня до Сущенка вже не пустять - адвокат

Укрінформ
Громадський захисник українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що українського омбудсмена Людмилу Денісову до його підзахисного цього тижня вже не пустять. Сам Фейгін зможе пройти до Сущенка 4 липня.

Про це Фейгін повідомив Укрінформу.

«Вважаю, Людмилу Денісову до Сущенка в п'ятницю вже не пустять. Сьогодні - короткий день, робота на вхід до СІЗО до 16:30. Залишилося декілька годин. А в Мосміськсуді ми бачимо явне небажання видавати дозвільні документи українському омбудсмену. Отже питання переноситься на понеділок. Сам я, згідно з жеребом, зможу потрапити до Сущенка 4 липня», - сказав Фейгін.

Він також звернув увагу на «самовпевнені заяви російського омбудсмена Москалькової», що вона 23 червня відвідає Кирила Вишинського, якого нібито заради цього привезли до Києва. «Мені важко зрозуміти, звідки така впевненість. Адже тут все має бути паритетно. А після брехні Москалькової з приводу Сенцова («додав 2 кг ваги» тощо), після того, що Денісова не змогла відвідати жодного з українських політв'язнів, немає жодних підстав для того, щоб вона отримала доступ до тих, кого хоче відвідати».

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Кожне годування Кольченка тюремники знімають на відео

7 жовтня йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня оголосив вирок Сущенку - 12 років колонії суворого режиму. 5 червня була подана скарга на винесений вирок.

21 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним з приводу обміну ув'язненими. Після цього Путін провів засідання Ради безпеки РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-