Польський Сейм прийняв резолюцію на підтримку Сенцова та Сущенка

Польський Сейм прийняв резолюцію на підтримку Сенцова та Сущенка

Політв’язні
Укрінформ
Сейм Польщі на засіданні в п'ятницю прийняв резолюцію на підтримку українських політв'язнів Олега Сенцова, Романа Сущенка та інших.

За прийняття резолюції проголосувало 410 депутатів Сейму, двоє було проти, а четверо утрималися, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Текст резолюції з трибуни Сейму зачитав депутат від “Громадянської платформи” Анджей Галіцький. Більшість депутатів Сейму при цьому встали і після прочитання тексту зустріли його оплесками.

“У російському таборі помирає режисер з Криму Олег Сенцов, який оголосив голодування. Відбувається дискусія на багатьох міжнародних форумах. Польські парламентарі, які беруть в них участь, мають в них бути підтримані сильною резолюцією польського парламенту у цій справі”,- заявив перед прочитанням резолюції Галіцький.

Він додав, що напередодні комісія у закордонних справах одноголосно прийняла цю резолюцію без жодного голосу “проти”, й тих, хто утримався. 

У проекті резолюції під назвою "У справі звільнення громадян України, ув'язнених в Росії з політичних мотивів" підкреслюється, що Сейм РП звертається до влади Росії "із закликом звільнити усіх громадян України, які утримуються з політичних мотивів в російських СІЗО та в’язницях".

"Вимагаємо звільнення режисера з Криму Олега Сенцова, засудженого в серпні 2015 року на 20 років колонії за тероризм",- наголошується в проекті резолюції.

Читайте також: У Франції склали петицію із закликом звільнити Сущенка

Як підкреслюється, 4 червня суд у Москві засудив на 12 років колонії журналіста Романа Сущенка — паризького кореспондента Укрінформу, затриманого у вересні 2016 року після прильоту до Москви за звинуваченням у шпигунстві.

"Звільнити його закликали журналісти і парламентарії з багатьох країн, зокрема і з Польщі. Звільнення переслідуваних з політичних мотивів громадян України очікують мільйони представників демократичного світу",- наголошується у документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-