Денісова наполягає на візиті до Сущенка та Карпюка вже сьогодні

Денісова наполягає на візиті до Сущенка та Карпюка вже сьогодні

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова наполягає на відвіданні незаконно засуджених у РФ Романа Сущенка та Миколи Карпюка вже сьогодні.

Про це вона заявила в прямому ефірі на телеканалі "112 Україна", повідомляє Укрінформ.

"Так, ми дійсно в суботу будемо перебувати в місті Омськ у Романа Штиблікова разом з (російським омбудсменом - ред.) Москальковою. Але ми проводимо переговори на основі консульських угод, щоб сьогодні відвідати Сущенка і ... Карпюка. Зараз ми проводимо з нашим посольством в РФ необхідні процедури. Вчора було направлено ноту для того, щоб нам надали таку можливість", - заявила вона.

За словами Денісової, в Омську вона з російською колегою Тетяною Москальковою обговорить більш детально найближчі терміни відвідин решти політв'язнів у списку.

Денісова також зауважила, що українська сторона наполягає на візиті до Олега Сенцова найближчим часом.

"Ми закінчили перемовини в офісі уповноваженого РФ з прав людини. Попередньо ми не підтвердили ту дорожню карту, яку вони нам пропонували. Ми наполягаємо на тому, щоб якнайшвидше ми відвідали Олега Сенцова, тому що його стан критичний. І хоча нас тут запевняють, що він тут практично не голодує і в нормальному стані, але ми можемо це підтвердити лише тоді, коли побачимо його самі. Тому ми продовжуємо наполягати на візиті найближчим часом", - заявила уповноважений ВР.

Вона також повідомила, що наразі невідома дата приїзду російського омбудсмена Тетяни Москалькової в Україну.

Як повідомлялося, 13 червня Денісова відбула до Росії для відвідання українських політв'язнів відповідно до домовленостей, досягнутої під час телефонної розмови між президентами України і Росії.

Читайте також: Сенцов голодує у медчастині і здаватися не збирається - сестра політв'язня

Український режисер Олег Сенцов був засуджений в Росії до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованими обвинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії. 

За даними МЗС, щонайменше 24 українці є політичними в'язнями в РФ, понад 40 - в окупованому Криму. У цьому переліку також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в Росії засудили до 12 років колонії суворого режиму за звинуваченням у "шпигунстві".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-