Консул і захисник відвідають Сущенка наступного тижня

Консул і захисник відвідають Сущенка наступного тижня

Укрінформ
Громадський захисник українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що він, а також український консул Геннадій Брескаленко відвідають його підзахисного наступного тижня.

Про це Фейгін розповів Укрінформу.

"Наступного тижня Романа Сущенка відвідає консул України у Москві. І я також - наступного тижня. Поговоримо, зокрема, про очікуваний приїзд українського омбудсмена (Людмили, - ред.) Денісової. У мене вже був контакт з її апаратом. Зауважу, що ми з Романом і раніше бачили її дієві наміри відвідати українських політв'язнів в Росії", - сказав Фейгін.

Він зазначив, що Людмила Денісова зверталася з таким проханням до глави Ради про права людини при президентові Росії Михайла Федотова ще до відомої розмови із цього приводу президентів України й Росії. "Зрозуміло, що під час приїзду українського омбудсмена, пріоритет буде віддано Олегу Сенцову, який зараз голодує. Від себе хочу сказати, що я, як захисник, проти голодування, оскільки не вважаю його ефективним інструментом для досягнення мети звільнення", - вважає Фейгін.

Читайте також: Фейгін: Якщо повернення затягнеться, Сущенко не повинен опинитися в Якутії

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

У понеділок, 4 червня, Мосміськсуд оголосив вирок Сущенку - 12 років колонії суворого режиму. 5 червня було подано скаргу на ухвалений вирок.

Як повідомляв 9 червня Укрінформ, Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було домовлено надати можливість уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-