Фейгін: Якщо повернення затягнеться, Сущенко не повинен опинитися в Якутії

Фейгін: Якщо повернення затягнеться, Сущенко не повинен опинитися в Якутії

Укрінформ
Громадський захисник українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що якщо вирок все ж набере чинності, то його підзахисний має бути відправлений не в екстремальні умови, а в колонію у Рязані чи Мордовії.

Про це сказав Фейгін у коментарі Укрінформу.

"У зв'язку з майбутнім розглядом скарги хочу сказати, що захист ставить собі завдання - знизити нинішні 12 років до мінімальної планки за ст. 276 - 10 років. Але підкреслюю, що в цілому мета не отримати "хороший термін" і відсидіти його, а домагатися звільнення Сущенка. Однак паралельно потрібно вести роботу, простежити: щоб якщо повернення затягнеться, Сущенко був відправлений в нормальну колонію, а не в екстремальні умови", - сказав Фейгін.

За його словами, він на даний момент розглядає варіант виправної колонії в Рязані, другий варіант, дещо гірший – колонія в Мордовії. "Найважливіший факт у нашому випадку: Сущенко – громадянин України. Тому я буду працювати, щоб, якщо швидкого звільнення не буде і вирок набуде чинності, він не опинився в Якутії або Арктиці, як, на жаль, сталося з Олегом Сенцовым, якому шахрайськи, незважаючи на його протести, нав'язали російське громадянство. З урахуванням стану здоров'я та клімату колишнього місця проживання Романа Сущенка колонія в Рязані вважається "хорошою", в ній відбувають термін іноземці. Я ще повинен уточнювати, як там ситуація із "суворим режимом", якщо ця норма залишиться у вироку після апеляції", - зазначив захисник.

Читайте також: Захист Сущенка отримав повний текст вироку

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

4 червня Мосміськсуд оголосив вирок Сущенку - 12 років колонії суворого режиму. 5 червня було подано скаргу на винесений вирок.

Фото: Роман Цимбалюк/FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-