Росія мусить звільнити Сущенка – Комітет із захисту журналістів

Росія мусить звільнити Сущенка – Комітет із захисту журналістів

Укрінформ
Росія не змогла надати достатніх доказів вини журналіста Укрінформу Романа Сущенка і повинна негайно звільнити його з-під варти.

Про це йдеться у повідомленні на офіційний Твіттер-сторінці міжнародної неурядової організації «Комітет із захисту журналістів».

«Російська влада винесла суворий вирок українському журналістові Роману Сущенку після швидкого судового процесу, не надавши достатніх доказів. Ми закликаємо Росію негайно звільнити Сущенка та зняти із нього усі обвинувачення», - заявили у Комітеті.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили звинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Читайте також: Оскарження вироку Сущенку може затягнутися на півроку - Фейгін

28 травня під час свого «останнього слова» у Мосміськсуді Сущенко заявив, що він не визнає провину, і попросив ухвалити йому виправдувальний вирок. У понеділок Мосміськсуд оголосив вирок - 12 років колонії суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-