Оскарження вироку Сущенку може затягнутися на півроку - Фейгін

Оскарження вироку Сущенку може затягнутися на півроку - Фейгін

Укрінформ
У зв'язку з рядом чинників проходження другої інстанції, оскарження вироку, винесеного у Мосміськсуді українському журналістові Роману Сущенку, може затягнутися надовго - до півроку.

Про це повідомив в інтерв'ю Укрінформу громадський захисник журналіста Марк Фейгін.

"Текст вироку на руки ми поки не отримали. Тому у вівторок я подам "коротку скаргу". А написанням повного тексту "великої апеляції" займуся після отримання усього вироку, з мотивувальною частиною, що не зачитувалася сьогодні. І, в цілому, оскарження вироку може затягнутися надовго", - сказав Фейгін.

Він пояснив, що це пов'язано з тим, що вже почалося літо, а в цей період "подібні історії завмирають".

"Так що місяці три випадає, і попередньо проходження другої інстанції може затягнутися десь на півроку", - резюмував громадський захисник.

Читайте також: "Маховик репресій набирає обертів": соцмережі про вирок Сущенку

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

28 травня під час свого "останнього слова" у Мосміськсуді Сущенко заявив, що він не визнає провину, і попросив ухвалити йому виправдувальний вирок.

Сторона обвинувачення вимагала для Сущенка 14 років колонії суворого режиму.

У Мосміськсуді у понеділок оголосили вирок незаконно утримуваному в РФ журналістові Укрінформу Роману Сущенку: 12 років колонії суворого режиму.

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-