Польські журналісти закликають Кремль виправдати Сущенка

Польські журналісти закликають Кремль виправдати Сущенка

Укрінформ
Центр моніторингу свободи ЗМІ Асоціації польських журналістів ( CMWS SDP) закликає Росію виправдати і зняти звинувачення з кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, який з вересня 2016 року перебуває в російському СІЗО.

Про це йдеться в офіційній заяві Центру Центр моніторингу свободи ЗМІ SDP.

“CMWS SDP закликає виправдати і зняти звинувачення з паризького кореспондента українського інформагентства Укрінформ Романа Сущенка”,- зазначає асоціація польських журналістів.

Як зазанчили у польській журналістській організації, Сущенко став символом переслідувань українських журналістів в Росії.

Центр моніторингу свободи ЗМІ SDP вкотре закликає міжнародні журналістські організації, щоб вони “здійснили кроки у напрямку звільнення Сущенка та інших українських журналістів, які утримуються в Росії та на окупованих територіях”.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому пред'явили звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Читайте також: Немає сумніву, що московський суд визнає Сущенка винним - Геращенко

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенку до 16 вересня. 28 травня під час свого "останнього слова" в Мосміськсуді Сущенко заявив, що він не визнає провини, і попросив ухвалити йому виправдальний вирок. Сторона звинувачення вимагала для Сущенка 14 років колонії суворого режиму.

У Мосміськсуді у понеділок, 4 червня, озвучать вирок незаконно утримуваному в московському СІЗО журналісту Укрінформу Роману Сущенку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-