Звільнення політв'язнів: у Путіна

Звільнення політв'язнів: у Путіна "перевели стрілки"

Укрінформ
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що питаннями обміну українських політичних в'язнів на засуджених в Україні росіян займається "спеціальна робоча група".

Так він прокоментував заяву першого заступника Голови Верховної Ради Ірини Геращенко про те, що Київ готовий передати РФ 23 росіян, засуджених в Україні, в обмін на Олега Сенцова, Романа Сущенка та інших незаконно затриманих у РФ громадян України, повідомляє ТАСС.

"Я не можу відповісти на це ваше запитання. Ви знаєте, що є спеціальна робоча група, яка працює. Також цими питаннями займається з українського боку Медведчук. Він уже, власне, сприяв проведенню ряду таких успішних операцій", - сказав Пєсков журналістам.

Як повідомляв Укрінформ, представник України в ТКГ Ірина Геращенко після  чергового засідання в Мінську Тристоронньої контактної групи заявила, що представники Росії в ТКГ відмовилися від переговорів зі звільнення українців у російських в'язницях і росіян в українських.

Український режисер і політичний в’язень Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальсифікованих обвинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів. На підтримку вимог Олега Сенцова 1-2 червня по всьому світу пройшла глобальна кампанія #SaveOlegSentsov.

Читайте також: Росія у ТКГ відмовилась від переговорів про звільнення заручників - Геращенко

31 травня український політв'язень у РФ Олександр Кольченко, засуджений за тією самою справою, що й Сенцов, оголосив голодування з вимогою звільнити Олега Сенцова.

А 4 червня в Мосміськсуді озвучать вирок журналістові Укрінформу Роману Сущенку, якого незаконно тримають у московському СІЗО. Йому висунули обвинувачення у "шпигунстві".

28 травня у своєму "останньому слові" в Мосміськсуді Сущенко заявив, що не визнає провину, і попросив ухвалити йому виправдувальний вирок.

Фото: epa/vostock-photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-