Фейгін повернувся в процес над Сущенком як представник у ЄСПЛ

Фейгін повернувся в процес над Сущенком як представник у ЄСПЛ

Укрінформ
Московський міський суд продовжив розгляд справи незаконно затриманого до РФ українського журналіста Романа Сущенка і допустив до процесу Марка Фейгіна, позбавленого напередодні статусу адвоката, в якості громадського захисника.

Про це Фейгін написав у Twitter.

За його словами, він допущений до процесу в якості громадського захисника, який визначається в законі як «інша особа» в суді крім адвоката.

«Отже, я допущений судом до розгляду справи Романа Сущенка в якості іншої особи за ч. 2 ст. 49 КПК РФ. Також за ст. 18 «Про утримання під вартою...» Сущенко заявив клопотання про мій допуск відвідувань у в'язниці як представника ЄСПЛ. Тепер я чекаю повернення мого статусу адвоката судом. Я в залі суду. Процес триває у стадії подання доказів стороною захисту. Роман Сущенко в порядку», - написав Фейгін.

На засіданні 27 квітня захист буде подавати докази невинуватості журналіста Укрінформу Сущенко.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили звинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

Читайте також: Справа Сущенка: адвокат заявляє, що підготував "сюрприз" для суду і ФСБ

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

У понеділок, 24 квітня, його захисника Фейгіна позбавили статусу адвоката.

Крім того, Сущенка перевели у камеру-одиночку. Як оголосили співробітники СІЗО, в "інтересах національної безпеки Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-