Позбавлення Фейгіна статусу вплине на захист утримуваних в РФ українців - Полозов

Позбавлення Фейгіна статусу вплине на захист утримуваних в РФ українців - Полозов

Укрінформ
Після позбавлення російського юриста Марка Фейгіна адвокатського статусу в РФ скоротиться кількість адвокатів, готових захищати інтереси українських політв'язнів.

Таку думку висловив адвокат Микола Полозов у коментарі виданню "Гордон".

"Що стосується справи Сущенка (утримуваний в РФ український журналіст Роман Сущенко, якого захищав Фейгін - ред.), то, мені здається, момент вибраний не випадково. Хоча доля Романа та інших українських політв'язнів залежить тільки від Кремля. В цілому, це сильний удар по незалежній російській адвокатурі. У РФ не так багато адвокатів займаються справами українських політв'язнів. Позбавлення Фейгіна адвокатського статусу - мінус для утримуваних в РФ українців. Я не бачу черги російських адвокатів, готових їх захищати. Чим менше в РФ стає незалежних адвокатів, тим вище вірогідність, що свавілля російської влади стосовно українських політв'язнів зростатиме", - зазначив Полозов.

Він додав, що адвокатський статус відбирають не довічно - через рік Фейгін зможе його повернути, склавши іспит. Проте, якщо зараз нічого не зміниться, то адвокатська спільнота в Україні також змушена буде позбавити Фейгіна цього статусу, уточнив Полозов.

Що стосується наміру Фейгіна опротестувати рішення про позбавлення його адвокатського статусу, то тут Полозов налаштований скептично: "Фейгін, звичайно, може оскаржити це в суді. Але російські суди залежать від влади, тому перспектив я не бачу".

Читайте також: Фейгін пояснив, чого тепер можна очікувати у справі Сущенка

Як повідомлялося, російського юриста Марка Фейгіна, який є захисником журналіста Укрінформу Романа Сущенка, 24 квітня на раді Адвокатської палати Москви позбавили статусу адвоката. Фейгін має намір опротестувати це рішення.

Раніше він захищав українських політв'язнів Надію Савченко, Мустафу Джемільова, Ільмі Умєрова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-