Переговори про обмін Сущенка прискорять після вироку - адвокат

Переговори про обмін Сущенка прискорять після вироку - адвокат

Укрінформ
Переговори про долю незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка інтенсифікуються після оголошення йому вироку і подачі апеляцій.

Таку думку висловив кореспонденту Укрінформу адвокат українця Марк Фейгін, який стоїть у черзі в СІЗО Лефортово до свого підзахисного.

«Прямо зараз перебуваю в черзі в СІЗО Лефортово. Сьогодні побачуся з моїм підзахисним, потрібно обговорити кілька важливих питань. Зокрема, розповім і про підсумки своєї поїздки до Києва минулого тижня. Зустрічався з представниками української влади. З того, про що можу розповісти - після оголошення вироку Роману Сущенку та подачі апеляцій почнуться інтенсивніші переговори про вирішення його долі, ймовірно, шляхом обміну», - сказав Фейгін.

За його припущеннями, також велику роль може зіграти візит президента Франції Еммануеля Макрона наприкінці травня на економічний форум до Санкт-Петербурга, під час якого, ймовірно, відбудуться конфіденційні домовленості щодо подальшої долі Сущенка та можливості повернення його до Києва. Водночас адвокат вважає, що помилування і обмін Сущенка може зрушити з мертвої точки процес звільнення українських заручників з російських в'язниць.

Читайте також: Адвокат заявляє про "неабиякий тиск" у справі Сущенка

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-