Сущенка можуть обміняти влітку - адвокат

Сущенка можуть обміняти влітку - адвокат

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін вважає, що вже влітку цього року українського журналіста Романа Сущенка можуть обміняти, і він повернеться до Києва.

Про це Фейгін сказав в ефірі Радіо Свобода.

«Це дуже реально. З того, що я знаю, з того інсайду... Вчора я зустрічався на Банковій з деякими людьми. Наскільки я розумію, готовність дуже висока. За Сущенка готові віддати з числа десяти так би мовити ударних російських військовослужбовців, які під судом і слідством в Україні. В якому співвідношенні – це ще треба обговорювати. Це питання переговорів. Але імовірність цього дуже висока», – заявив Фейгін.

За його словами, візит президента Франції Еммануеля Макрона наприкінці травня на економічний форум до Санкт-Петербурга може ознаменуватися конфіденційними домовленостями щодо подальшої долі Сущенка і можливості повернення його до Києва. При цьому адвокат вважає, що помилування та обмін Сущенка може зрушити процес звільнення українських заручників з російських тюрем.

Читайте також: Президент подякував Сущенку за збережену в московських казематах силу духу

«Все клином зійшлося на Сенцові. Його просто не хоче віддавати Путін. Але все одно когось треба віддавати, щоб відновити гуманітарний процес. Але він не хоче Сенцова з якихось своїх причин, які нам до кінця не відомі, віддавати першим. Тому, можливо, обмінявши Сущенка, запуститься механізм обміну. Цей процес фактично зупинений з 2016 року, якщо не рахувати Чийгоза і Умерова», – розповів Фейгін.

Раніше Фейгін звернувся до Володимира Путіна з листом щодо обміну Романа Сущенка.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-