Адвокат заявляє про

Адвокат заявляє про "неабиякий тиск" у справі Сущенка

Відео
Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін заявив, що у справі незаконно ув’язненого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка на нього чинять неабиякий тиск.

Про це Марк Фейгін розповів в ефірі 24 Каналу.

Адвокат пояснив, чому справа українського журналіста є настільки принциповою: "Є головна проблема – Сущенко не визнав провину. Це єдина справа про "шпигунство", де обвинувачений не визнав своєї провини".

Фейгін не заперечує, що із деяких політв’язнів це визнання "вибивали".

"Ми зараз не говоримо, як і чим це робилось. Ми зараз говоримо, чим особлива справа Сущенка – вона особлива тим, що, поруч з тим самим Сенцовим, український політв’язень не визнав своєї провини, попри звинувачення у "шпигунстві". І саме через це тиск на мене як на адвоката, який підтримує позицію свого підзахисного, здійснювався дуже серйозний упродовж усього півтора року", – заявив захисник.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Фейгін написав Путіну: Обмін Сущенка став би "своєчасним виходом"

7 жовтня йому висунули звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

Фото: 24tv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-