Пєсков проговорився про

Пєсков проговорився про "спецгрупи" з обміну - адвокат Сущенка

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який напередодні надіслав звернення Путіну про необхідність додаткового захисту адвокатів і про важливість обміну українських політв'язнів на затриманих в Україні громадян РФ, прокоментував реакцію прес-секретаря Кремля Дмитра Пєскова.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

"Сьогоднішня відповідь Пєскова з приводу мого звернення Путіну про те, що потрібно перестати чинити тиск на політичного адвоката (на прикладі підтримки атак на мене блогера Шарія) і що настає час обміняти Сущенка, - очікувана відмовка. Але і в ній є важливі моменти. Зокрема, Пєсков проговорився про «спеціальні групи»", - сказав Фейгін.

Адвокат має на увазі слова Пєскова з приводу перспектив обміну українського журналіста на утримуваних в Україні росіян. Зокрема, прес-секретар Путіна заявив, що «є спеціальна група, яка займається обговоренням питань обміну утримуваних осіб» і необхідність з'ясування «чи підпадає Сущенко під категорію тих осіб, про обмін якими можна говорити».

«Це дійсно важливі слова. Не тристороння група, «медведчуківці», і навіть не «сурківці», а саме «спеціальна група», наближена до Президента, яка складається з ефесбешників. Вони і вирішуватимуть, в яку «категорію» потрапляє Сущенко», - зазначає адвокат.

За його словами, важливий і сам по собі точний факт, що його звернення доставлено в Кремль, там потрапило в моніторинг. «Тепер питання про мій адвокатський статус переходить на вищий рівень. І ті, хто ініціювали, просували це питання, вже не зможуть проявляти самодіяльність. Вони мають отримати схвалення з самого верху. Крім того, в моєму зверненні важливо те, що я нагадую: у РФ адвокат, на відміну від суддів, прокурорів, слабко захищений законом. І це вже стосується не лише мене, а всього співтовариства», - резюмує Фейгін.

Читайте також: У Кремлі заявили, що не знають про звернення адвоката Сущенка до Путіна

Як відомо, 29 березня Фейгін повідомив, що надіслав звернення до президента РФ Володимира Путіна із зазначеними питаннями. У п'ятницю прес-секретар глави РФ Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі не мають інформації про це звернення.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-