Фейгін написав Путіну: Обмін Сущенка став би

Фейгін написав Путіну: Обмін Сущенка став би "своєчасним виходом"

Звернення
Укрінформ
У зверненні до президента РФ адвокат незаконно заарештованого в Москві Романа Сущенка нагадав Путіну, що обміну кореспондента Укрінформу чекає багато людей як в Україні, так і в Росії .

Текст звернення Марк Фейгін Фейгін опублікував у Facebook.

"Можливий обмін Сущенка Р.В. на громадян РФ, притягнутих до кримінальної відповідальності в Україні, став би насправді своєчасним виходом, що демонструвало б прихильність вищого керівництва до розв’язання проблем українських політв'язнів", - пише Фейгін.

У зверненні він також вказав, що разом зі своїм підзахисним не втрачає надії на гуманітарне вирішення ситуації з незаконним ув'язненням Сущенка. "Підстави для цього дає доля іншого мого підзахисного, колишнього глави Бахчисарая Ільмі Умерова". Адвокат зауважує, що добра воля й гуманізм, шо були продемонстровані у випадку з Умеровим, були найліпшим рішенням у його справі.

Водночас Фейгін повідомив Путіну про штучні труднощі, що створюються захисникам у такій категорії справ. Нині, заявляє адвокат, як інструмент проти його роботи у "справі Сущенка" використовують "такого собі Шарія, який перебуває в розшуку за скоєння кількох кримінальних злочинів в Україні, та звинуваченого сестрою в педофілії".

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, у порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

Читайте також: Адвокат припускає "несудові переговори" про долю Сущенка

У перший день слухань в Мосміськсуді справи Сущенка по суті,  відбувся допит двох свідків звинувачення. За словами Фейгіна, один із них - двоюрідний брат Сущенка, людина 67 років. Нічого суттєвого він не сказав, заявив захисник.

Інший фактично працював під керівництвом спецслужб, стверджує адвокат. "Досить швидко він став плутатися, давати суперечливі свідчення. Я попросив зачитати його свідчення під час досудового слідства. Після цього взагалі пішло "не знаю", "не пам'ятаю". Що називається "поплив", - заявив Фейгін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-