Стало відомо, хто вестиме слухання у справі Сущенка

Стало відомо, хто вестиме слухання у справі Сущенка

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який захищає незаконно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, повідомив, що вести судові засідання, які розпочинаються 27 березня, буде суддя Мосміськсуду Олег Музиченко.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

«Вже відомо, хто вестиме попередні слухання у справі Сущенка в Мосміськсуді. Це суддя Олег Музиченко. Людина інтелігентної зовнішності. Здається, розуміє українську мову. Говорить тихо, впівголоса. Неконфліктний. Не всі клопотання відхиляє. Але для нас це нічого не означає. Музиченко - частина системи. А рішення у справах, подібних до нашої, в Росії вирішуються не в суді», - сказав Фейгін.

Адвокат також висловив припущення, що суд може закінчитися в травні.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Читайте також: Адвокат сподівається, що Сущенка звільнять вже у травні

24 січня 2018 року Московський міський суд продовжив строк тримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 березня 2018 року. Але до того, 27 березня, у Московському міському суді пройдуть попередні слухання у справі Сущенка.

Суддя Мосміськсуду Музиченко вів кілька резонансних справ. Серед них, наприклад, справа російського націоналіста Данила Константінова (нині Константінов знаходиться в політичній еміграції у Вільнюсі).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-