Адвокат пояснив, чому Сущенку дозволили позачергове побачення

Адвокат пояснив, чому Сущенку дозволили позачергове побачення

Укрінформ
Побачення незаконно арештованого у Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка з дружиною і дочкою в СІЗО "Лефортово" тривало близько години.

Про це розповів Укрінформу адвокат Сущенко Марк Фейгін.

"Побачення Романа Сущенка з дружиною і дочкою в "Лефортово" тривало близько години. Анжеліка і Юлія показали Роману свіжі фотографії близьких і малюнки від сина. Передали новини, привіти від друзів. Ось зараз вони пішли з консулом (Геннадієм - ред.) Брескаленком оформляти посилку Роману з улюбленими продуктами з Києва. Найімовірніше, це вже точно останнє побачення перед початком суду. Далі через бюрократичну тяганину організовувати побачення буде важче", - сказав Фейгін.

Він уточнив, що сьогоднішнє побачення було позачерговим, оскільки попереднє було зовсім недавно, лише місяць тому, в січні. "Нам пішли назустріч в організації цього побачення. Це пояснюється тим, що ім'я Сущенка на слуху, воно згадується у переговорах перших осіб. З іншого боку, як мені здається, російські спецслужби значною мірою втратили інтерес до персони Сущенка. І в цих умовах, коли і Українська держава, і захист Сущенка, докладають таких зусиль для його звільнення, обміну, позачергове побачення - дрібна, нікчемна поступка".

Читайте також: Сущенко зустрівся у "Лефортово" з дружиною і дочкою

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

24 січня 2018 року Московський міський суд продовжив термін утримання під вартою Роману Сущенку на два місяці - до 30 березня 2018 року. На це рішення була подана апеляційна скарга.

Судові засідання у справі Сущенка, найімовірніше, почнуться в березні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-