Під час суду організовувати побачення Сущенка з близькими буде важче - адвокат

Під час суду організовувати побачення Сущенка з близькими буде важче - адвокат

Укрінформ
Наступне побачення з сім'єю журналіста Укрінформу Романа Сущенка, який незаконно утримується в СІЗО "Лефортово" у Москві, відбудеться, ймовірно, не скоро.

Про це повідомив Укрінформ адвокат Сущенко Марк Фейгін.

"Після сьогоднішнього засідання в суді, на якому продовжили утримання Сущенка під вартою, поспілкувався з Романом. Він дуже радий побаченню, що відбулося напередодні, з дружиною і донькою. Тим паче, що розуміє: це побачення може бути останнім на найближчий період. Далі під час суду проведення подібних побачень може зіткнутися з бюрократичними перешкодами. Щодо апеляційної скарги, то її подам, найімовірніше, у четвер - щойно отримаю на руки аргументуючу частину рішення про продовження утримання під вартою", - сказав Фейгін.

Як пояснював раніше адвокат, коли почнеться судовий процес, дозвіл на побачення потрібно буде отримувати у Мосміськсуду. А це набагато довший бюрократичний процес. Причому, за його словами, з тією ж тяганиною при отриманні права на побачення зіткнуться й офіційні особи, наприклад, консул України.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Читайте також: Московський суд продовжив арешт Сущенку ще на два місяці

Як повідомлялося, в середу Московський міський суд продовжив термін утримання під вартою Роману Сущенку до 30 березня 2018 року. 

Раніше Фейгін заявляв, що судові засідання у справі його підзахисного можуть початися в кращому випадку на початку лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-