Сущенко надіслав нові малюнки з

Сущенко надіслав нові малюнки з "Лефортово"

Ілюстрація
Укрінформ
Український журналіст Роман Сущенко, якого вже більше року незаконно утримують в РФ, надіслав два малюнки із московського СІЗО "Лефортово".

Про це Укрінформу повідомила його донька Юлія Сущенко.

"Вчора під час зустрічі батько розповів, що надіслав нам серію нових малюнків, однак ми їх ніяк не могли отримати через довготривалу перевірку на цензуру. А сьогодні я отримала три нових листи, датовані травнем, червнем та серпнем. На мій подив, у конвертах також були два малюнки - французького міста Сен-Мало та італійського Перуджа", - розповіла вона.

За словами доньки Сущенка, для створення зображень він використовував папір, чорну кулькову ручку, чорний чай, лушпиння цибулі та кетчуп.

"Варто зазначити, що малюнки вперше були підписані рідною українською мовою і при цьому дійшли адресату, і цензура їх не забракувала", - сказала Юлія Сущенко.

Загалом від власкора Укрінформу надійшло вже п'ять малюнків. До цього він зобразив весняний пейзаж, вид на французьку столицю Париж та швейцарське місто Женеву.

Читайте також: Наявність держтаємниці у "справі Сущенка" заважає у захисті - адвокат

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

25 вересня Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 листопада 2017 року. Суд у його справі, на думку захисту журналіста, може початися в січні 2018 року.

Дружина і донька журналіста 20 листопада побували у нього на годинному побаченні в московському СІЗО «Лефортово», в ході якого передали листи і посилку з речами.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-