Наявність держтаємниці у

Наявність держтаємниці у "справі Сущенка" заважає у захисті - адвокат

Політв’язні
Укрінформ
Наявність у справі незаконно утримуваного в РФ українського журналіста Романа Сущенка держтаємниці значно ускладнює роботу захисту, зокрема у разі потреби проведення незалежної експертизи.

Про це заявив адвокат Марк Фейгін в інтерв'ю Укрінформу.

"Ось уявіть, мені треба зібрати докази невинуватості. Слідство вважає, що в якихось місцях розмов використовувалася "езопівська мова", алегоричність. Я вважаю, що ні. Хто може вирішити цю суперечку? Експертиза. Незалежна експертиза! Але де я візьму в цій справі незалежну експертизу, якщо потрібна людина з допуском до держтаємниці? А це люди, так чи інакше пов'язані з ФСБ", - відзначив Фейгін.

Крім того, підкреслив адвокат, не можна копіювати матеріали слідства, і це також ускладнює роботу.

При цьому Фейгін заявив, що вже уявляє у загальних рисах тактику захисту, особливості подання доказів невинуватості на суді по справі Сущенка. "Але ж знову - суд буде закритий для громадськості. Так що процесуальна сторона залишиться невідома публіці. Тому нагадую, що результат кейса вирішуватимуть не російський суд, тим більше у цих умовах закритості, а політичні домовленості", - резюмував адвокат.

Читайте також: Адвокат Сущенка розповів, як підтримує "необхідний градус інтересу" у США

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

25 вересня Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 листопада 2017 року. Суд у його справі, на думку захисту журналіста, може розпочатися у січні 2018 року.

Дружина і донька журналіста Анжеліка та Юлія Сущенко у понеділок були у нього на годинному побаченні у московському СІЗО "Лефортово", де передали листи і посилку з речами. Анжеліка Сущенко повідомила, що в ув'язненні у її чоловіка погіршується зір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-