Сущенку не віддають листи: за п'ять місяців - лише 5 із 56

Сущенку не віддають листи: за п'ять місяців - лише 5 із 56

Укрінформ
Незаконно заарештованому в Москві українському журналісту Роману Сущенко в період з кінця травня по жовтень віддали лише п'ять із 56 зареєстрованих в СІЗО "Лефортово" листів.

Про це Укрінформу повідомила його донька Юлія Сущенко.

"За період з 29 травня по 12 жовтня батько отримав тільки п'ять листів, хоча всього їх в СІЗО за цей час зареєстрували 56. Тобто не видали на руки 51 лист", - зазначила вона.

Читайте також: Україна в ООН закликала Росію звільнити Сущенка

Як розповіла Юлія, Роману Сущенко повідомили в адміністрації СІЗО, що було відправлено 56 його листів, зокрема чотири малюнки. Однак родина не отримала жодного з них та лише декілька листів. 

Раніше повідомлялося, що слідство у справі Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний почали ознайомлення з десятьма томами справи.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву. Термін тримання Сущенка під вартою закінчується 30 листопада, він вже більше року незаконно знаходиться під арештом.

Українська делегація в ООН засудила незаконне ув'язнення журналіста Укрінформу Романа Сущенка в Росії та виступила із закликом про його негайне звільнення, нагадавши також про утиски інших журналістів на окупованих Росією українських територіях. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-