Міжнародні журналістські організації підтримують Сущенка - голова НСЖУ

Міжнародні журналістські організації підтримують Сущенка - голова НСЖУ

Укрінформ
Усі міжнародні журналістські організації висловлюють свою повну солідарність із незаконно утримуваним у Росії журналістом Укрінформу Романом Сущенком.

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко у Києві під час акції-перформансу на підтримку Сущенка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Повну підтримку нам надають міжнародні журналістські організації. Завтра вранці буде спеціальна заява Міжнародної федерації журналістів, Європейської федерації журналістів. Тобто всі журналісти світу солідарні з нами і, відповідно, так само домагаються того, щоб наступного року або найближчого часу Роман був разом з нами", - сказав він.

Томіленко закликав єдиним фронтом боротися за звільнення українських журналістів, яких переслідує російська влада. Він також закликав допомагати родинам затриманих, адже журналісти - "це не лише символи, але це і реальні люди, з їхніми родинами, з їхніми потребами, із потребами певної уваги".

Читайте також: Кремлю не вдалося зробити із Сущенка “шпигуна” - гендиректор Укрінформу

Як повідомлялося, закордонні та регіональні кореспонденти агентства підтримали незаконно утримуваного у Москві журналіста Романа Сущенка флешмобом

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. Термін тримання Сущенка під вартою продовжено до 30 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-