Бріжит Макрон передала найщиріші слова підтримки дружині Сущенка

Бріжит Макрон передала найщиріші слова підтримки дружині Сущенка

Документ
Укрінформ
Перша леді Франції Бріжит Макрон передала найщиріші слова підтримки дружині українського журналіста і політв'язня Романа Сущенка, якого майже рік незаконно утримують в РФ.

Відповідний лист надійшов на адресу Укрінформу від керівника апарату Бріжит Макрон Трістана Броме.

"Пані Бріжит Макрон отримала Вашого листа, у якому Ви висловлюєте свою глибоку стурбованість щодо арешту у Росії Вашого чоловіка, пана Романа Сущенка, журналіста і власного кореспондента Укрінформу у Франції. Небайдужа до випробування, яке випало на Вашу долю, дружина Президента Французької Республіки довірила мені переказати Вам її найщиріші слова підтримки", - зазначив він.

У листі йдеться, що влада Франції з особливою увагою ставиться до справи Романа Сущенка, зокрема раніше закликала Росію роз'яснити причини його затримання.

«Запевняємо Вас, що Франція продовжуватиме уважно стежити за цією справою», - завершується лист від керівника апарату Бріжит Макрон.

Читайте також: Форум видавців закликає підтримати Сущенка

Як повідомлялося, у червні Президент України Петро Порошенко у Парижі передав своєму французькому колезі Емануелю Макрону картину, написану журналістом Укрінформу Романом Сущенком.

30 вересня виповнюється рік, як незаконно затриманий під час приватної поїздки до Москви Роман Сущенко перебуває у СІЗО «Лефортово». У Росії йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-