Представника ОБСЄ попросять зробити справи Сущенка і Семени пріоритетом

Представника ОБСЄ попросять зробити справи Сущенка і Семени пріоритетом

Укрінформ
Національна спілка журналістів України проситиме нового представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра зробити звільнення українських журналістів Романа Сущенка і Миколи Семени одним з пріоритетів роботи на цій посаді.

Про це у кулуарах конференції ОБСЄ з людського виміру у Варшаві в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

“Я хотів би запропонувати Арлему Дезіру, щоб одним з пріоритетів роботи його бюро було звільнення українських журналістів Романа Сущенка і Миколи Семени. Важливо, щоб він координував роботу своєї команди в цьому напрямі і тиснув на Росію щодо звільнення журналістів”, - заявив Томіленко. 

Читайте також: Кислиця закликав ОБСЄ вжити всіх заходів для звільнення українських політв'язнів в РФ

Він додав, що НСЖУ хоче постійно тримати справу Романа Сущенка у полі зору. Зазначається, що до річниці затримання у Москві Сущенка 30 вересня буде прийнято відповідну заяву солідарності. Крім того, 17 вересня у Львові відбудеться міжнародний форум видавців, де одна з дискусійних панелей стосуватиметься журналістської солідарності із жертвами Москви Сущенком і Семеною. 

Голова НСЖУ зауважив, що після Форуму видавців у Львові розпочнеться засідання ПЕН-конгресу письменників. Томіленко висловив сподівання, що на цьому заході також буде можливість розширити коло осіб, яким доля Сущенка та Семени не байдужа. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-