Україна передала в ООН звернення щодо Сущенка та інших політв'язнів

Україна передала в ООН звернення щодо Сущенка та інших політв'язнів

Укрінформ
Місія України при ООН передала генсеку Антоніо Гутеррешу офіційне звернення щодо кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, який незаконно ув'язнений з політичних мотивів у Російській Федерації.

Про це повідомив в інтерв'ю Укрінформу постійний представник України при ООН Володимир Єльченко. 

"Останнє, що ми зробили, - передали генеральному секретарю ООН звернення і щодо Сущенка, і щодо інших українських політв'язнів. Це все зберігається в базі даних ООН, вони проводять "тиху" дипломатичну роботу, в тому числі з позиції Секретаріату ООН", - зазначив український дипломат.

Крім того, він зауважив, що українська місія також має намір включити це питання в офіційні рішення Комітету з прав людини ООН, а також провести кілька додаткових заходів.

Читайте також: У Брюсселі протестували проти режиму Путіна та підтримали Сущенка

"Саме в цьому аспекті ми вже запросили до Нью-Йорка кількох людей, у тому числі кримських правозахисників, і пана Афанасьєва – колишнього політв'язня, і першого заступника голови Верховної Ради, представника України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірину Геращенко, і голову Комітету ВР у закордонних справах Ганну Гопко, а також інших народних депутатів України. Ми будемо активно використовувати присутність цих людей саме для просування теми визволення заручників, обміну військовополоненими", - зазначив Єльченко.

За його словами, представники майже двох сотень країн "матимуть можливість послухати, почути, що, напевно, дасть свій результат".

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. 

Термін утримання Сущенка під вартою був подовжений до 30 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-