У Брюсселі протестували проти режиму Путіна та підтримали Сущенка

У Брюсселі протестували проти режиму Путіна та підтримали Сущенка

Фото
Укрінформ
У Брюсселі пройшла маніфестація з метою доведення громадянам Євросоюзу сутності агресивного й терористичного режиму у Росії. Окрім цього, друзі України підтримали та вимагають звільнення ув'язненого заручника Кремля українського журналіста Романа Сущенка.

Акція пройшла перед посольством Росії у Бельгії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Ми розуміємо і не ставимо за мету переконувати у чомусь співробітників цього посольства. Але, що найголовніше, - це показувати європейцям сутність терористичного режиму Путіна. Тому ми тут", - розповів організатор маніфестації, відомий білоруський дисидент Дмитро Піменов (псевдонім Мирон).

Водночас, білоруські активісти під жовто-блакитним прапором України щиро підтримали суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України.

Окремо наголошувалося на підтримці кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

"Це посольство Росії у Брюсселі є представництвом тероризму. Усі європейці повинні це усвідомлювати", - наголошується на плакатах учасників акції.

Окрім цього, під час маніфестації були висловлені занепокоєння щодо проведення у середині вересня російсько-білоруських навчань "Запад-2017".

"Це може стати черговою війною Путіна", - переконаний Піменов.

Читайте також: Сущенко привітав українців з Днем Незалежності: Ми витримаємо усі випробування

Слід відзначити, що маніфестація привернула значну увагу місцевих жителів, пересічних перехожих та автомобілістів, які висловлювалися на підтримку України.

Активісти завершили акцію, тричі наголосивши: "Слава Україні!".

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. Термін утримання Сущенка під вартою був подовжений до 30 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-