Сущенко привітав українців з Днем Незалежності: Ми витримаємо усі випробування

Сущенко привітав українців з Днем Незалежності: Ми витримаємо усі випробування

Відкритий лист
Укрінформ
Журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого незаконно заарештували в Москві, привітав українців з Днем Незалежності.

Лист із вітанням Сущенко передав через свого адвоката, повідомляє Укрінформ.

"Мужні, здорові, та красиві жінки та чоловіки, мої шановні співвітчизники, щиро вітаю з нашим національним святом - Днем Незалежності. Бажаю усім нам нових яскравих звершень, натхнення, наснаги і твердості на шляху захисту інтересів нашої суверенної України та її вільних громадян, миру і статків вашим родинам, нехай життєва енергія щодня вирує у вашій крові, добра вашим домівкам, щоб їх наповнювали дитячий сміх та кохання", - написав Сущенко.

Він наголосив, що чесноти українців - це свобода та гідність.

"Справжня гідність полягає не в тому, як вчиняють з нами інші, а в тому, як чините ви самі. Будьмо свідомі того, що на світі є сотні мільйонів людей, для яких наша свобода та життя дорожчі, ніж ворогові наша воля і смерть. Тому ми переможемо. Не переможних не існує. Це питання витримки і часу", - наголосив журналіст у листі.

Сущенко звертається до історії та підкреслює, що швидко суспільство може змінитися лише на гірше, а всі позитивні, якісні та кількісні зміни - тобто еволюція - відбуваються повільно та терпляче.

Український політв'язень закликає до єдності, оскільки "розбрат лише точить душу, як іржа залізо, а ненависть туманить розум, сліпить його".

"Ми витримаємо усі випробування. Без муки немає науки", - написав він.

Читайте також: Донька Сущенка: Зустріч з батьком перервали через півтори години, хоча обіцяли три

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. Термін утримання Сущенка під вартою був подовжений до 30 вересня.

21 серпня Сущенка відвідали його дружина та донька. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-