Фейгін не виключає обмін Сущенка на захопленого під Луганськом військового РФ

Фейгін не виключає обмін Сущенка на захопленого під Луганськом військового РФ

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін вважає, що його підзахисного - кореспондента Укрінформу Романа Сущенка - можуть обміняти на російського військовослужбовця Віктора Агєєва, якого нещодавно захопили в полон у Луганській області. 

Про це він заявив "Радіо Свобода"

"Не варто очікувати швидко - Агєєва затримали зі зброєю в руках під Луганськом, має відбутися слідство, має відбутися суд, який ухвалить вирок і з'явиться можливість процесуальних процедур, які ми називаємо обміном, а фактично це - взаємне помилування. Таким чином, вирішення питання двох доль, з одного боку - військовослужбовця Агєєва, якщо його помилує Президент Порошенко, і, наприклад, мого підзахисного Сущенка, якого міг би помилувати після суду Путін", - сказав Фейгін. 

За його словами, історія з Агєєвим стала публічною і схожа на історію росіян Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва, яких обміняли на Надію Савченко

Читайте також: Пєсков заговорив про "законні права" захопленого на Луганщині контрактника РФ

«Мати Агєєва дала інтерв’ю «Новой газете», тим самим створивши у внутрішньому медіапросторі певне питання, за схожим сценарієм розвивалася ситуація з Александровим і Єрофеєвим, відносно того, що росіяни своїх не кидають, виникає деякий ідеологічний наратив, мовляв, виручаймо, рятуймо», – додав Фейгін.

На його думку, можливий обмін Агєєва у Росії використають з пропагандистською метою, зважаючи на президентські вибори, що відбудуться у березні 2018 року.

Раніше повідомлялося, що суд Москви 13 липня розгляне скаргу захисту незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка на подовження його арешту.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-