Дружина сподівається, що Сущенка можуть обміняти

Дружина сподівається, що Сущенка можуть обміняти

Укрінформ
Дружина незаконно затриманого у Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка заявила, що сподівається на вирішення його справи "у гуманітарному аспекті, як це вже було з деякими попередніми справами українців", тобто повернення на Батьківщину в результаті обміну.

Про це Анжеліка Сущенко розповіла в інтерв'ю "Новой газете".

"Ми розраховуємо на вирішення проблеми справи Романа в гуманітарному аспекті, як це вже було з деякими попередніми справами українців", - сказала дружина політв'язня.

Вона також відзначила, що не сподівається на початок судового процесу незабаром після закінчення нинішнього терміну арешту (30 червня).

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунено обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Наприкінці березня Анжеліка Сущенко була в Лефортово на побаченні у чоловіка. Наразі тривають переговори про можливість другого побачення.

18 травня у Мосміськсуді було відмовлено в скарзі на продовження тримання під вартою Романа Сущенка до 30 червня.

Адвокати українських політв'язнів у Росії не один раз відзначали, що в умовах політично мотивованого російського правосуддя чесний суд неможливий. Тому вся надія на сприятливий результат справи пов'язана з обміном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-