Сущенко передав адвокату листа для Макрона

Сущенко передав адвокату листа для Макрона

Укрінформ
Незаконно затриманий в Росії кореспондент Укрінформу Роман Сущенко передав своєму адвокату Марку Фейгіну лист, адресований президенту Франції Еммануелю Макрону.

Про це Фейгін повідомив кореспонденту Укрінформу після відвідин сьогодні свого підзахисного.

"Був сьогодні в СІЗО. Взяв у Романа лист, адресований новообраному президентові Франції. Оперативно передам його, щоб він швидше надійшов у канцелярію Макрона. Важливо, щоб це звернення було розглянуто і відтрефлексовано до поїздки Путіна до Парижа 29 травня", - сказав адвокат.

На його думку, зараз з'явилися додаткові можливості для вирішення "справи Сущенка".

"Російська дипломатія під час виборів у Франції поводилася незграбно. Тепер президент Путін першим проявив ініціативу, подзвонив, щоб поїхати до Парижа з таким напівофіційним візитом. Позитивне рішення "кейса Сущенка" для російської сторони - хороша можливість дещо згладити виниклі розбіжності", - пояснив Фейгін.

Він також сподівається, що в ході консультацій МЗС України з оновленою командою їх колег у Франції увага до справи Сущенка буде на високому рівні.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

18 травня в Мосміськсуді в скарзі на подовження утриманню Сущенка під вартою до 30 червня було відмовлено. Проте йому дозволений дзвінок матері.

Фото: @vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-