Російський омбудсмен стверджує, що всю кореспонденцію Сущенку передали

Російський омбудсмен стверджує, що всю кореспонденцію Сущенку передали

Укрінформ
Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що незаконно утримуваний у Росії кореспондент Укрінформу Роман Сущенко станом на квітень мав у СІЗО дев'ять зустрічей.

Відповідного листа з результатами моніторингу дотримання прав журналіста оприлюднив офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. 

«У ході перевірки встановлено, що Сущенку Р.В. за час утримання в СІЗО-2 було надано дев’ять побачень, вісім з яких із співробітником консульського відділу Посольства України у Російській Федерації та одне  – з дружиною Сущенко А.Ю.», – йдеться у датованому 21 квітня листі.

Крім того, російський омбудсмен стверджує, що вся кореспонденція, в тому числі з консульства України в Парижі і в Москві, передана Сущенкові. За словами Москалькової, журналіст також підтвердив отримання у січні чотирьох номерів тижневика "Дзеркало тижня". Водночас молитвослов для передачі Сущенку у СІЗО не надходив, натомість отримана з передачею 5 грудня ікона того ж дня була вручена адресату, заявила російський омбудсмен.

У листі також зазначається, що у Сущенка скарг та претензій до адміністрації слідчого ізолятора немає.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

26 квітня Лефортівський райсуд Москви продовжив перебування Сущенка під вартою до 30 червня. Адвокат Фейгін подав у Мосміськсуд скаргу на це рішення. Вона буде розглянута 18 травня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-