Human Rights Watch вивчає ситуацію з Романом Сущенком

Human Rights Watch вивчає ситуацію з Романом Сущенком

Укрінформ
Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) відстежує справи Олега Сенцова, Романа Сущенка та багатьох інших політв'язнів в Росії, які переслідуються через свою позицію щодо російської агресії проти України.

Про це в коментарі Укрінформу розповіла в середу заступник директора HRW в питаннях Європи та Центральної Азії Рейчел Денбер.

"Ми знаємо, що в Росії багато людей піддаються кримінальному переслідуванню у зв'язку з Україною. Це в тому числі громадяни України, такі як Олег Сенцов, Роман Сущенко та інші", - зазначила представник правозахисної організації.

Як зауважила Денбер, Human Rights Watch "вивчає ці питання".

Крім того, вона додала, що цей перелік включає також громадян Російської Федерації, "проти яких висувають звинувачення в екстремізмі через те, що вони висловлюють в соціальних мережах позицію щодо дій Росії в Україні".

Відповідаючи на запитання, як у HRW ставляться до тиску на журналістів в Росії, представник Організації підтвердила, що їм відомо немало випадків тиску з боку влади як на російських, так і на іноземних журналістів, що здійснюється в різні способи. У тому числі, за її словами, мають місце погрози карними справами, кримінальні переслідування, тиск на видання, що публікують статті на тему корупції.

"Вони мають багато інструментів для тиску на медіа", - підсумувала Денбер.

Рейчел Денбер у середу виступила на слуханнях в Конгресі США щодо порушень принципів демократії та прав людини в Росії, організованого Гельсінською комісією США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-