Фейгін пропонує Кремлю для поліпшення відносин з Макроном повернути додому Сущенка

Фейгін пропонує Кремлю для поліпшення відносин з Макроном повернути додому Сущенка

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, запропонував Кремлю в знак примирення з Еммануелем Макроном відпустити його підзахисного, акредитованого в МЗС Франції.

Про це Фейгін написав у Фейсбуці.

"У зв'язку з наближенням перемоги Макрона, Кремль міг би зробити "подарунок" майбутньому главі Французької Республіки - повернути додому мого підзахисного Романа Сущенка, постійного кореспондента "УКРІНФОРМ" у Парижі, заарештованого в Москві за звинуваченням у шпигунстві", - сказав Фейгін.

На його думку, це могло б допомогти згладити «непривітне тло відносин з Єлисейським Палацом через підтримку Марін Ле Пен». «Захист Романа буде дуже намагатися навіяти цю перспективу Кремлеві», - наголошує адвокат.

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, всупереч міжнародним правилам, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенко термін перебування під вартою до 30 квітня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-