Сущенко писатиме листи високопоставленим особам різних країн

Сущенко писатиме листи високопоставленим особам різних країн

Укрінформ
Адвокат незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін, який відвідав у СІЗО свого підзахисного, розповів про підготовку листів від журналіста і його близьких високопоставленим особам різних країн.

Про це адвокат повідомив кореспондентові Укрінформу.

«На початку цього тижня побував у Сущенка не за графіком. У Лефортово проводиться жеребкування відвідувань. І в одного мого колеги змінилися обставини, довелося помінятися з ним нашими датами відвідання. Обговорили з Романом Володимировичем питання, пов'язані з підготовкою кількох листів від нього і його близьких - високопоставленим особам різних країн», - сказав Фейгін.

Як сказав адвокат, умови тримання під вартою такі самі й у цілому нормальні - передачі, фотографії дітей, листи від близьких із затримкою, але передають. Як і раніше, Сущенко дуже багато читає.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Діючий термін перебування Сущенка під вартою, визначений Лефортовським районним судом, закінчується 30 квітня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-