Стосовно звільнення Сущенка готуються різні пакети домовленостей - Пристайко

Стосовно звільнення Сущенка готуються різні пакети домовленостей - Пристайко

Укрінформ
Питання звільнення кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенка з московської в'язниці, а також покращення умов утримання постійно обговорюються під час контактів із зарубіжними партнерами і включаються у різні пакети домовленостей.

Про це заявив перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю "Тижню" у відповідь на запитання, чи допомагає у справі визволення Сущенка французька сторона.

"Всі допомагають, це питання пов'язане з іншими, готуються різні пакети домовленостей, допуск наших консульських працівників, покращення умов утримання - все це постійно обговорюється", - сказав Пристайко.

Він розповів, що координатори всіх груп "Мінська" на зустрічі 24 березня у "нормандському форматі", на яку не приїхали росіяни, доповіли, що відбувається на їхніх напрямках.

Пристайко зауважив, що одним з найважливіших питань гуманітарної групи є звільнення українських політв'язнів та обмін заручниками.

"З нашого боку цим займається Ірина Геращенко і ще кілька людей. Все, на жаль, залишається більш-менш на тих самих позиціях. Україна готова міняти один на чотири, всіх на всіх, є ситуації, коли дехто не хоче повертатися в ОРДЛО, є дуже неприємні питання стосовно тих, хто пропав без вісти... Це близько п'яти сотень людей", -  зазначив перший заступник міністра.

За його словами, Червоний Хрест хоче і готовий займатися цими випадками, але його представників не пускають на ту територію.

"Розблокувати, наприклад, допуск Червоного Хреста для роботи на тих територіях, - це те, що ми могли б вирішити з росіянами", - зауважив Пристайко.

Фото: ‏@vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-