ФСБ додала у справу Сущенка папери, отримані з українських відомств

ФСБ додала у справу Сущенка папери, отримані з українських відомств

Документ
Укрінформ
Слідче управління ФСБ долучило до справи журналіста Укрінформу Романа Сущенка документи, запитані і одержані адвокатом Марком Фейгіним від українських відомств.

У розпорядженні Укрінформу є копія відповідного повідомлення СУ ФСБ адвокату Фейгіну.

"Клопотання про залучення до матеріалів кримінальної справи копій довідки з Головного управління розвідки Міністерства оборони України диплому про вищу освіту Сущенка Р.В. і додатку до диплому про вищу освіту Сущенка Р.В. з їх нотаріально завіреними перекладами російською мовою, задоволено", - йдеться у листі.

Раніше слідство відмовляло у залученні паперів, отриманих з України, зокрема, мотивуючи тим, що вони подані українською мовою. За словами Фейгіна, це було незаконно. Адвокатом був підготовлений і поданий нотаріально завірений переклад російською мовою.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що воно не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-