Учасники «ПЕН-клубу» Кембриджа висловили підтримку Сущенку

Учасники «ПЕН-клубу» Кембриджа висловили підтримку Сущенку

Документ
Укрінформ
Учасники міжнародного об’єднання письменників «ПЕН-клуб» з англійського Кембриджа висловили підтримку незаконно ув’язненому в Москві журналістові Укрінформу Романові Сущенку.

На адресу Укрінформу надійшов лист від учасників Кембриджського ПЕНу Фібі Гамільтон Джоунс та Фібі Томсон.

«Ми чули про вашу роботу та шлемо вам нашу підтримку та солідарність», - йдеться у листі.

Раніше Романа Сущенка вітали представники «ПЕН-клубу» з Німеччини, Австралії, Данії, Швеції, а також поети, студенти Віденського університету.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що воно не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-