У справі Сущенка з грудня не відбувається жодних слідчих дій - Фейгін

У справі Сущенка з грудня не відбувається жодних слідчих дій - Фейгін

Укрінформ
Адвокат незаконно затриманого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін стверджує, що у справі Сущенка з грудня не відбувається жодних слідчих дій.

Про це він повідомив в інтерв'ю Укрінформу. 

«У сенсі слідчих дій у справі Сущенка з грудня нічого не відбувається. Роман Сущенко просто перебуває під арештом. Ми як і раніше в очікуванні експертиз. Нам залишається тільки подавати клопотання, заяви», - сказав Фейгін.

Зокрема, адвокат подав нову заяву про можливість побачень: «Я це зробив вже утретє. Якщо врахувати заяви, подані Романом і консулом Брескаленком, то буде з десяток».

За словами Фейгіна, Сущенко як і раніше багато читає. «Зараз взявся за Івана Франка, який є у бібліотеці СІЗО, ймовірно в перекладі: «Захар Беркут», «Борислав сміється», - повідомив адвокат.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що воно не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-