Адвокат Сущенка: Жодних процесуальних дій у справі я не бачу

Адвокат Сущенка: Жодних процесуальних дій у справі я не бачу

Укрінформ
Адвокат незаконно затриманого журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін заявив про відсутність процесуальних дій по справі Сущенка". За його словами, слідчий все ще чекає результатів експертиз.

Про це Фейгін повідомив кореспондентові Укрінформу.

"Жодних процесуальних дій по справі Сущенка" я не бачу. І я не розумію, чому не можна було відпустити його під домашній арешт. Яка може бути "вплив на свідків", якщо в цій справі фактично лише один свідок обвинувачення, близький знайомий Романа, його кум, з яким вони знайомі десь 28 років", - сказав Фейгін.

За словами адвоката, слідчий Креков пояснив відсутність руху в слідстві тим, що він все ще чекає на результати експертиз: комп'ютерно-технічної (Сущенко давно знаходився в оперативній розробці ФСБ, що готувала провокацію проти нього, за ним велося спостереження), експертизи про секретність. А психолого-психіатрична експертиза, про яку заявлялося раніше, так ще і не проводилася.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він приїхав з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-