Суд не дозволив консулу України стати громадським захисником Сущенка - Фейгін

Суд не дозволив консулу України стати громадським захисником Сущенка - Фейгін

Укрінформ
На розгляді скарги щодо продовження арешту Сущенка до 30 квітня, який відбувся в Мосміськсуді, захисту було відмовлено не лише в апеляції, а й в наданні статусу захисника консулу України в Москві Геннадію Брескаленку.

Про це адвокат Марк Фейгін повідомив кореспонденту Укрінформу.

"Сьогодні нам було відмовлено не лише в апеляції, а й в наданні статусу захисника консулу України в Москві Геннадію Брескаленку. Причини були названі дуже дивні. Мовляв, Сущенку "такий захисник не потрібен". А також те, що у Брескаленка немає юридичної освіти, і він як іноземець не може бути у справі з держтаємницею. Але такого в статті 45 КПК РФ нічого немає", - сказав Фейгін.

За його словами, ще більше дивною ця ситуація стає через те, що у справі іншого українського політв'язня Валентина Віговського радник з консульських питань Посольства України в Москві вже мав такий статус. Тоді Брескаленко давав підписку про нерозголошення. Відтак, прецедент є.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-