Сущенку знову не дозволили ні побачення з дружиною, ні дзвінки рідним - адвокат

Сущенку знову не дозволили ні побачення з дружиною, ні дзвінки рідним - адвокат

Укрінформ
Незаконно затриманому в Росії журналісту Роману Сущенку не дозволили ні побачитися з дружиною, ні зателефонувати синові та матері.

Про це його адвокат Марк Фейгін повідомив кореспондентові Укрінформу після відвідування Сущенка в СІЗО.

"Був у СІЗО у мого підзахисного. Сущенко дізнався від мене і від консула України Геннадія Брескаленка, які в нас перспективи. Зрадів, дізнавшись, яких зусиль докладає українська влада для його звільнення. Але, на жаль, нам повідомили, що йому вкотре заборонено побачення з дружиною, дзвінки сину і матері. Однак ми будемо продовжувати наполягати на цьому", - сказав Фейгін.

Адвокат також зазначив, що журналіст "скромно, наскільки дозволяють умови СІЗО, відсвяткував день народження (8 лютого. - Ред.)", при цьому надісланий йому торт не пропустили.

Загалом, за словами Фейгіна, умови утримання Сущенка набагато кращі, ніж у деяких інших українських політв'язнів, наприклад у Євгена Панова та Андрія Захтея, затриманих за звинуваченням у підготовці "диверсій" в Криму, які знаходяться також в Лефортово.

"Хоча, з іншого боку, деякі питання вирішити не вдається. Так, холодильник йому (Сущенку. - Ред.) досі не переданий", - додав адвокат.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві".

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

14 лютого о 10:20 в московському міському суді відбудеться розгляд апеляційної скарги на продовження арешту Сущенку до 30 квітня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-