Долю Сущенка вирішать політичні переговори, але боротися треба - Фейгін

Долю Сущенка вирішать політичні переговори, але боротися треба - Фейгін

Укрінформ
Доля журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно заарештованого в Москві, буде вирішена в результаті політичних переговорів.

Про це у понеділок на презентації фільму UA/TV "В'язні Кремля", присвяченого Сущенку, сказав його адвокат Марк Фейгін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не маємо ілюзій, бо доля Романа буде вирішена в результаті політичних переговорів. В Росії дійсно відсутнє правосуддя, воно контролюється політичною владою, і ми не розраховуємо на те, що суд звільнить Романа. Його звільнить міжнародний тиск, послідовний та постійний, який в кінцевому результаті звільнить і саму Україну", - сказав Фейгін.

За його словами, нині як для долі Сущенка, так і для долі усієї Української держави вирішальним чинником є міжнародна підтримка.

"Але українське суспільство зобов'язане пам'ятати про тих співвітчизників, які, як і Роман Сущенко, ув'язнені. Роман, який сидить у Лефортівській тюрмі, - це людина яка захищає українців тут, в Авдіївці, Криму і так далі. Бо усе це дуже тісно пов'язано, і розуміння цього дає сили суспільству, щоб продовжити свою боротьбу", - наголосив Фейгін.

За його словами, все, що відбувається із Сущенком, - це результат відносин між двома сусідніми державами. "Агресивна політика РФ проявляє себе, зокрема, й у тому, що з'явилися політичні в'язні (а це кілька десятків людей), які є заручниками, певним матеріалом для обміну для влади в РФ, щоб домагатися своїх цілей", - додав правозахисник.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Фото: ‏@vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-