Війну на Донбасі можуть закінчити лише дипломати - Стець

Війну на Донбасі можуть закінчити лише дипломати - Стець

Укрінформ
Покласти край Російській агресії щодо України можна лише дипломатичним шляхом.

Про це на презентації фільму UA|TV "В'язні Кремля", присвяченого незаконно заарештованому в Російській Федерації українському журналістові Роману Сущенку, сказав міністр інформаційної політики Юрій Стець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я чітко розумію, що ця війна може закінчитися лише дипломатичним шляхом. Будь-яка війна закінчується. Але я б дуже хотів, щоб світові лідери щодня у своїх промовах згадували про долю наших політв'язнів, щоб ми могли зробити так, аби усі ці люди повернулися в Україну", - сказав Стець.

Він зазначив, що українська влада докладає максимум зусиль для того, щоб кількість українських політв'язнів була якомога меншою.

Міністр наголосив, що міжнародні партнери України, європейські дипломати допомагають нашій державі у цьому.

"Скільки у мене буде здоров'я та сил, я буду боротися за те, щоб Роман був разом із сім'єю", - запевнив Стець, говорячи про кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

У свою чергу перший заступник голови ВР, уповноважений Президента з мирного вирішення конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко переконана, влада та міжнародна спільнота мають продовжувати тиск на Російську Федерацію.

"Це має бути тиск на Росію, це солідарність тих, хто долучений до цих перемовин, це дипломати і Мінська група, і СБУ, яка багато зусиль докладає, і наші міжнародні партнери", - підкреслила Геращенко. За її словами, немає жодної міжнародної зустрічі, де б не піднімалася тема звільнення українських політв’язнів та полонених.

Презентація фільму для представників дипломатичного корпусу та міжнародних організацій відбулася сьогодні в Клубі Кабміну. Захід був проведений до дня народження журналіста – 8 лютого.

Під час презентації гості мали можливість переглянути виставку фотографій Сущенка, зроблених ним під час роботи власним кореспондентом агентства Укрінформу у Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-