Стець назвав подовження арешту Сущенка зневагою до рішень міжнародних організацій

Стець назвав подовження арешту Сущенка зневагою до рішень міжнародних організацій

Укрінформ
Подовження московським судом терміну арешту кореспондента Укрінформу Романа Сущенка на три місяці свідчить про зневагу з боку Росії до рішень міжнародних організацій. 

Про це заявив у середу міністр інформаційної політики Юрій Стець, повідомляє прес-служба міністерства.

"Сьогодні в Москві продовжили арешт нашого журналіста ІА "Укрінформ" Романа Сущенка ще на три місяці. Це означає, що нам дають чітко зрозуміти: ані думка міжнародних правозахисних організації, ані їхні правові резолюції не впливають на рішення РФ. Зневага та небажання йти на діалог – агресія не тільки відносно України. Нам знову дали зрозуміти, що свобода слова – цінність, яка відсутня в РФ", - сказав урядовець.

За словами міністра, наразі МІП за сприяння МЗС готує показ фільму "В'язні Кремля" про Романа Сущенка до дня народження журналіста, а також презентацію виставки фотографій, зроблених кореспондентом під час роботи у Франції.

Фільм буде продемонстровано представникам дипломатичних місій країн світу в Україні, аби тримати питання свободи українських ЗМІ на дипломатичному рівні та в інформаційному просторі. "Деталі про захід буде повідомлено пізніше, наразі триває підготовка", - зазначили у МІП.

Раніше у середу, 25 січня, Лефортовський районний суд Москви продовжив до 30 квітня термін перебування під вартою власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

У вівторок, 24 січня, Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію "Напади на журналістів та свобода ЗМІ в Європі", у якій вимагає звільнення Сущенка, а також припинення переслідування українських журналістів на території окупованого Криму.

Як повідомлялося, власного кореспондента ІА "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, в тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності. Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" із 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-