ПАРЄ закликає Москву звільнити Сущенка

ПАРЄ закликає Москву звільнити Сущенка

Укрінформ
Українська делегація, яка бере участь у зимовій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, порушила питання про звільнення громадян України, яких переслідує РФ, Олега Сенцова, Романа Сущенка та Миколи Семени.

Сьогодні ж ПАРЄ має ухвалити резолюцію щодо переслідування журналістів в країнах-членах РЄ. Як повідомляє "Європейська правда", документ ще мають підтримати в сесійній залі, але під час обговорення всі депутати висловлюються на його підтримку.

Йдеться про резолюцію під назвою "Напади на журналістів та свободу ЗМІ в Європі", що винесена на обговорення ПАРЄ у вівторок.

У відповідності до неї, "асамблея закликає російську владу:

1) відмовитися від норми щодо кримінальної відповідальності за "сепаратизм" щодо тих журналістів, хто повідомляє про незаконну окупацію і анексію Кримського півострова, а також зняти відповідні звинувачення проти українських журналістів Анни Андрієвської, Наталі Кокоріної і Миколи Семени;

2) звільнити Романа Сущенка, кореспондента агентства "Укрінформ" у Франції з 2010 року, який був затриманий в Москві за звинуваченням у "шпигунстві" 30 вересня 2016 року;

3) застосувати вплив на сепаратистські сили на сході України, щоб забезпечити журналістам змогу безпечно працювати і передавати пhttps://www.ukrinform.ua/tag-susenkoовідомлення з цих районів".

Як зазначає "Європравда", під час підготовки до слухань депутатами були запропоновані 25 правок до документа, але жодна з них не стосується блоку щодо дій РФ. Представники держав-партнерів РФ не надавали свої пропозиції, натомість російські депутати не приїхали на сесію.

Фото: ‏@vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-