Путін прокоментував можливості звільнення Сущенка і Сєнцова

Путін прокоментував можливості звільнення Сущенка і Сєнцова

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін не унеможливлює амністії в Росії політичних ув’язнених з України.

Про це він заявив у п'ятницю на великій прес-конференції, відповідаючи на запитання про можливість звільнення українських режисера Олега Сєнцова і журналіста Романа Сущенка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ну скажіть, будь ласка, що нам робити, якщо кінорежисер, а це доведено в суді, готувався до здійснення терористичних актів? Його відпустити тільки за те, що він режисер? Чим він відрізняється від кадрового співробітника військової розвідки, який планував робити те ж саме? Ми сьогодні відпустимо одних, а завтра прийдуть інші. Треба домовитися, щоб це було припинено, і тоді можна буде подумати і про амністію, я проти цього нічого не маю", - сказав Путін.

Він також додав, що, "ні у кого немає бажання тримати журналістів, якщо вони займаються журналісткою діяльністю".

Щодо затриманих українських "диверсантів", зокрема Панова і Захтея, і застосування до них тортур Путін висловився так: "Ніхто їх не катував і не бив".

Він також заявив, що "якщо така політична воля буде, то легко буде вирішувати й інші питання".

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". Термін утримання Сущенка під вартою був подовжений за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Український кінорежисер з Сімферополя Олег Сєнцов був засуджений в РФ до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за обвинуваченням в причетності до тероризму. "Меморіал" визнав його політичним ув’язненим.

Учасника АТО українця Євгена Панова ФСБ оголосила співробітником ГУР МО України і звинуватила в організації терактів на території окупованого Криму. Кримська правозахисна група заявила про незаконне позбавлення волі Панова, а також завдані йому тілесні ушкодження.

Євген Панов, заарештований у справі "кримських диверсантів", направив в Слідчий комітет РФ заяву про тортури. За його словами, після затримання на кордоні співробітники ФСБ били його залізною трубою, підвішували за наручники і били електрострумом.

Фото: rian.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-