Звільненню Сущенка можуть допомогти публічність та міжнародний тиск на РФ - адвокат

Звільненню Сущенка можуть допомогти публічність та міжнародний тиск на РФ - адвокат

Укрінформ
Справа протиправно заарештованого російським режимом власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка є суто політичною та відображає загальний стан українсько-російських відносин.

Про це заявив адвокат українського журналіста Марк Фейгін, за результатами свого візиту до Парижа з метою консолідації міжнародних зусиль заради звільнення Сущенка, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У російському суді виправдати Романа Сущенка не вдасться. Його арешт не був випадковим. Він потрібний російським спецслужбам для своїх політичних цілей і завдань", - наголосив адвокат.

При цьому він вкотре акцентував увагу, що справа Сущенка є суто політичною та відображає загальний стан українсько-російських відносин.

"У цій ситуації Роману допомогти можуть дві речі. Перше – це публічність його справи, яка надасть підстави дорікнути російській владі, що вона використовує кримінальне законодавство і спецслужби для переслідування українських громадян і журналістів. Друге – це міжнародний тиск з боку міжнародних правозахисних організацій і, зокрема, насамперед МЗС Франції та інших органів, які залучені до відносин з Росією", - переконаний адвокат.

Він зазначив, що сподіватися на процесуальну сторону у вирішенні цієї справи не потрібно, адже в Росії немає незалежного суду.

Крім того, через гриф "секретно" у суді Романа захистити не вдасться. "Це буде закритий суд", - сказав Фейгін.

Відтак, найбільш імовірним і дієвим варіантом задля звільнення українського журналіста є його обмін.

"Ми дуже розраховуємо, що саме Франція стане одним із ключових посередників для обміну Романа", - підкреслив адвокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-