Священик УПЦ КП у Підмосков'ї привітав Сущенка з днем ангела

Священик УПЦ КП у Підмосков'ї привітав Сущенка з днем ангела

Укрінформ
Священик Української православної церкви Київського патріархату у Підмосков'ї Святослав Скороход привітав журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого незаконно утримують у Росії, з днем ангела.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook

«Сьогодні Церква вшановує пам`ять святого мученика Романа Кесарійського (IV). Вітаю з днем ангела нашого побратима Романа Сущенка, який перебуває у Лефортівській в'язниці (РФ). Якщо мені забороняють його провідувати і причащати, то ніхто мені не зможе заборонити молитись за нього! Вірю, що святий мученик, котрий сам претерпів страждання, допоможе і Роману бути стійким у часи випробування несправедливістю і знущаннями», - написав ієромонах.

Він також закликав усіх вірників до молитви за журналіста і всіх українців, котрі перебувають у в`язницях Російської Федерації, та за їх скоріше звільнення і повернення додому.

Як відомо, митрополит Адріан (Богородська єпархія УПЦ КП) подав звернення до ФСБ і СІЗО "Лефортово" на відвідування священиком Романа Сущенка, який незаконно утримується в СІЗО №2 у Москві. Однак у цьому було відмовлено.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський суд Москви продовжив арешт незаконно затриманому журналістові Укрінформу Роману Сущенку до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Фото: ‏@vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-